Новости

Подписаться на RSS

Эпопея со строительством десятиэтажного комплекса "Пражский квартал-2", возводимого на границе Софиевской и Петропавловской Борщаговок под Киевом, которое местные жители аргументировано считают незаконным, вышла на новый этап. Похоже, что активисты, которые вот уже несколько лет всеми законными способами стараются остановить стройку, так "достали" заказчиков строительства, что те решили подключить "тяжелую артиллерию". "Апостроф" стал свидетелем, как у граждан, чья вина состоит лишь в том, что они отстаивают свои права, полиция устроила масштабные обыски. Не обошлось и без классических в таких случаях атрибутов: спецназовцев в "балаклавах" и с боевыми автоматами, наручников, вышибленных ворот и выбитых дверей.


https://apostrophe.ua/article/society/2017-10-26/pod-pressom-vlasti-i-deneg-aktivistam-sofievskoy-borschagovki-ustroili-voorujennoe-maski-shou/15185

"Государственная архитектурно-строительная инспекция подала иски про снос ЖК "Пражский квартал-2", ЖК "Echo Park" и "многоэтажек Соловьевых"."

Надаємо перелік де-яких основних судових процесів станом на 04.09.2017 року.

З огляду на велику зацікавленість громадськості у відстеженні перебігу судових процесів між Державною архітектурно-будівельною інспекцією та фізичною особою Кукса К.М., який будує ЖК «Празький квартал-2» під брендом «BD Holding», надаємо перелік де-яких основних судових процесів станом на 04.09.2017 року. 

Кукса К.М. проти ДАБІ
СПРАВА: 810/1273/17 
СУДДЯ: Балаклицькій (звільнений)/Лапій
СУТЬ: Оскарження першого наказу про скасування реєстрації декларацій на початок виконання будівельних робіт.
СТАН: Ухвалою про забезпечення позову (суддя Балаклицький) перший раз повернуто до реєстру декларацій на початок виконання будівельних робіт. Розгляд справи відкладено до отримання результатів судової експертизи, яка повинна підтвердити чи спростувати висновки ДАБІ щодо завищення категорії складності об’єктів будівництва. Розгляд справи триває.

Кукса К.М. проти ДАБІ
СПРАВА: 810/2596/17 
СУДДЯ: Лапій
СУТЬ: Оскарження другого наказу про скасування реєстрації декларацій на початок виконання будівельних робіт.
СТАН: Ухвалою про забезпечення позову другий раз повернуто до реєстру декларацій на початок виконання будівельних робіт. У об’єднання справи зі справою 810/1273/17 відмовлено. Розгляд справи відкладено на прохання адвокатів Кукси К.М. Розгляд справи триває.

ДАБІ проти Кукси К.М.
СПРАВА: 810/2087/17
СУДДЯ: Лиска
СУТЬ: Примусове знесення самочинного будівництва.
СТАН: Відмовлено у розгляді справи у порядку адміністративного судочинства через те, що справа повинна розглядатися у порядку цивільного судочинства. Це рішення оскаржується ДАБІ. Розгляд справи в апеляційному суді триває.


Про дату чергового засідання та інші судові процеси Кукси Костянтина Михайловича можна дізнатися на сайтіhttp://court.gov.ua/fair/
Про прийняті судові рішення можна дізнатися на сайті http://reyestr.court.gov.ua/

У неділю, 9 липня, близько 13:30  на вулиці Соборній  біля сільради стався напад на місцевого активіста Святослава Шевцова. За словами очевидців, два удари в обличчя йому наніс лідер громадської організації «Люди» Іван Рудяк.

«Коли Святослав  привітався з ними (ГО «Люди»), то від Рудяка пішов удар кулаком і другий удар був головою в обличчя. Я вискочив з машини і підбіг до цієї компанії. І все обличчя було в крові», — говорить Володимир Тітов, депутат Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради.

У понеділок, 10 липня, о 15.00 в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція на тему "Акції протесту проти забудовника: політичні чи бізнес-розборки?" за участю керівного власника девелоперської компанії "ОМОКС" - забудовника житлових комплексів "Чайка" і "Сонцтаун" (с. Чайка Києво-Святошинського району Київської області) Олексія Кулагіна (вул. Рейтарська, 8/5а). Акредитація журналістів (096) 012-02-83 (Катерина Денисюк, прес-секретар ТОВ "ОМОКС").

ДАБІ скасував реєстрацію декларацій по ЖК "Празький квартал-2"

ДАБІ скасував реєстрацію декларацій по ЖК "Празький квартал-2"

Конструктор сайтов
Nethouse
Бесплатный сайт на Nethouse