Новости

Містобудівну документацію для ЖК “Європейка” в Софіївській Борщагівці скасовано (оновлено)

Містобудівну документацію для ЖК “Європейка” в Софіївській Борщагівці скасовано (оновлено)


Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Київській області скасував  містобудівні умови та обмеження  ЖК “Європейка” в Софіївській Борщагівці. На черзі – декларації на початок будівельних робіт. Причина – порушення вимог містобудівного законодавства. Всього видано 16 рішень про скасування містобудівних умов по даному об’єкту.

У ході перевірки департаментом виявилось, що детальний план забудови, на основі якого районна архітектура видала містобудівні умови для ЖК “Європейка”, не відповідає Генеральному плану села Софіївська Борщагівка. На Генеральному плані, який є  на сайті Софіївсько-Борщагівської сільради, взагалі немає багатоквартирних будинків на місці забудови.

А ось схема з сайту Житлова програма “Європейка”.

«Також МБУО видані на частини ЖК, а не на об’єкт в цілому, що є порушенням. Ці порушення типові для даного забудовника. Такі ж самі порушення на “Празький квартал-2” і “Ехо парк»,  — говорить активіст Олександр Рубанов, мешканець Софіївської Борщагівки. — З 10 червня 2017 року діє новий закон про регулювання містобудівної діяльності. Зі скасуванням містобудівних умов та обмежень ДАБІ зобов’язане автоматично скасувати і декларації на початок будівельних робіт».

Містобудівні умови для “Європейки”, згідно з рішенням ДАБІ про їх скасування, видав Роман Мірчук – в.о. начальника відділу містобудування та архітектури Києво-Святошинської РДА.

Роман Мірчук каже, що ще не отримував рішення ДАБІ про скасування, тому йому важко прокоментувати ситуацію, не бачивши документа. При цьому Мірчук запевняє, що не міг не погодити МБУО для “Європейки”, оскільки керувався наданими сільрадою детальними планами території.

“Там по “Європейці” видавалося на підставі детального плану території. Не на підставі Генерального плану, а на підставі ДПТ. Була ухвалена містобудівна документація, яка розроблялася і уточнювала положення Генерального плану. Замовлялася сільською радою, розглядалася на громадських слуханнях, проходила процедуру погодження, затверджувалася тою ж сільською радою”, – каже в.о. начальника відділу містобудування та архітектури Києво-Святошинської РДА.

За його словами, він виконує тільки технічну функцію і не міг відмовити в наданні містобудівних умов та обмежень.

“Містобудівні умови – це не дозвільні документи, це лише вихідні дані на проектування. Ще існує стадійність: проектування, отримання норм і так далі. Містобудівні – це основні дані, що має бути враховано, які видаються на підставі містобудівної документації, зокрема Детального плану. Відмовить в їх видачі – це вузький спектр, це виключно, якщо не відповідає положенню. Але це ще не проект – це основні якісь показники, які знову ж таки беруть з детального плану. Я ж не видаю дозвіл на будівництво, містобудівну документацію я не розробляю, не беру участь у її розробленні, погодженні, затвердженні… Ми є користувачами, я просто виконую технічну функцію”, – пояснює Роман Мірчук.

Нагадаємо, що на двох інших об’єктах   Building Development Holding – “Ехо парк” та  “Празький-2″ у Петропавлівській Борщагівці Держархбудінспекція так само скасувала усю дозвільну документацію.

“Держархбудінспекція також винесла приписи на призупинку будівництва і знесення цих об’єктів. Також скасовані усі декларації цих об’єктів. Щодо ЖК “Празький-2” триває судовий процес забудовника з ДАБІ. Щодо  ЖК “Ехо парк” забудовник програв останні суди, і декларації там скасовані і діють приписи на заборону будівництва та на знесення”, – говорить Світлана Смовженко, активістка з Петропавлівської Борщагівки.

Нагадаємо Держархбудінспекція зобов’язала забудовника добровільно знести “Празький-2” та “Ехо парк” до кінця травня.

«ДАБІ вже звернулася до суду щодо примусового знесення “Празький-2” та “Ехо парк”», — говорить активіст Олександр Рубанов.

Щодо можливого вчинення незаконних дій щодо видачі містобудівних умов ЖК “Празький квартал-2” суд зобов’язав НАБУ порушити провадження проти голови Києво-Святошинської районної адміністрації Мирослави Смірнової.

Останнім часом ДАБІ почало знаходити низку порушень при будівництві саме на об’єктах  компанії Building Development Holding. А в  мережі Інтернет з’явилося звернення мешканців ЖК “Європейка” до забудовника. Інвестори скаржаться на відсутність електропостачання та нормальної води. Люди досі користуються технічною водою не придатною для користування людиною.

Тим часом відомі комікі Студія “Квартал -95”  взялися інспектувати ЖК “Європейка”. Ця рекламна кампанія заполонила усе місто.

За телефоном на сайті ЖК менеджер, яка представилася Анастасією, розповідає, що подробиці рекламної кампанії з коміками стануть відомі з липня. Вона не може поки сказати, яким чином коміки випробовують “Європейку” і чи придбали в ній житло, бо, за її словами, це просто рекламна кампанія, а інформація про власників житла – конфіденційна.

Зауважимо, що замовник будівництва першої черги ЖК “Європейка”, фізособа  Євгеній Красновський.  Чоловік із таким самим прізвищем та ім’ям  є вірянином євангелістської церкви “Скинія”, який розповідає  на сайті цієї церкви про себе як про рецидивіста та колишнього наркомана.

«90 % менеджменту і працівників компанії це віряни церкви “Скинія”, колишні  ув’язнені, наркомани, грабіжники, рекетири. Вся ця інформація є на сайті церкви»,  — говорить активіст Рубанов. 

Нагадаємо, вночі 11 квітня невідомі  спалили автомобіль Валентини Аксьонової, журналістки та активістки, яка бореться проти забудови  Вумівського лісу, а 30 квітня посеред білого дня знову вчинили підпал вже другого автомобіля родини журналістки. 13 червня просто  напередодні суду щодо “Празький квартал-2” побили юриста громади Софіївської Борщагівки Олександра Дядюка. Юрист заявляв, що пізнав одного з нападників, якого вже зустрічав на судах саме по “Празький квартал-2”. У січні 2017 року Олександру Дядюку теж спалили автомобіль. 

Проект  журналістських  розслідувань “Слідство.інфо”, в сюжеті  “Град “Божий”  від 30 травня 2017 травня  привернув увагу  до дисонансу між релігійністю бізнесменів-забудовників та їхньою протиправною діяльністю при забудові села Петропавлівська Борщагівка, переслідуванню активістів та знищенню Вумівського лісу.

ОНОВЛЕННЯ

Новина викликала резонанс серед інвесторів ЖК “Європейка”. Користувачі одного з популярних форумів висловлюють сумніви щодо достовірності викладеної в статті інформації.
Зважаючи на важливість інформації, “Громада Київщини” вирішила опублікувати всі наявні в редакції 16 рішень ДАБІ про скасування містобудівних умов та обмежень.

Також у зв’язку з резонансом серед інвесторів і з метою полегшити їм пошук потрібного документу, “Громада Київщини” підготувала спеціальну таблицю.Тут можна подивитись адресу будинку, містобудівні умови,декларації та номер наказу  ДАБІ, який свідчить про скасування.

Tagged with: BD Holding, головна, ДАБІ, ЖК Європейка, Красновський, новини, Скинія, Софіївська Борщагівка

Нет комментариев

Добавить комментарий
Конструктор сайтов
Nethouse
Бесплатный сайт на Nethouse